Országos Rezidens Konferencia és Vezetőképző 2022 Tavasz, Pécs

 

Idén tavasszal 2022. május 6-8. között rendeztük meg a Magyar Rezidens Szövetség soron következő országos találkozóját, a festői szépségű Mecsek lábánál, Pécsett, a Dél-Dunántúl kulturális központjában.

A három napos eseménynek a Sándor Hotel adott helyszínt, ahol számos szakmai téma került megvitatásra, illetve nívós előadásokat hallgathattak meg a résztvevők.

A fiatal orvosok lelki egészségének megőrzéséről és a rezidensek doktori képzését érintő lehetőségekről Dr. Gács Boróka adott elő a résztvevők számára. Az interaktív előadás és beszélgetés eredményeként a Magyar Rezidens Szövetség Országos Vezetősége mentálhigiénés program indítása mellett kötelezte el magát, hisz fontosnak tartjuk, hogy a fokozott terhelés mellett segítsük egymást lelki egyensúlyunk kialakításában és fenntartásában. Amennyiben ötleted van, szeretnél minket segíteni a program megvalósításában, ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot! (rezidens@gmail.com)

A fentieken túl szó esett a rezidensek doktori képzését érintő lehetőségekről, a RENY rendszer eddigi tapasztalatairól és azzal kapcsolatos jövőbeni törekvésekről, valamint a szövetség által indított projektek, úgy mint az Országos Online Sebészeti Szakvizsgafelkészítő tételmegbeszélések, valamint az MRSZ MedMove közösségi futás tapasztalatairól.

A szombati napon egyúttal a Magyar Rezidens Szövetség Országos Közgyűlése is lezajlott, mely során a tisztségviselők beszámoltak az utóbbi félév éves időszak feladatairól, az elért eredményekről. A Országos Közgyűlés kijelölte a következő tisztújító közgyűlés időpontját, mely 2022.10.08-ra várható.

A szakmai beszélgetések mellett ezúttal több idő jutott a csapatépítő tevékenységekre is, így a pénteki napon egy jó hangulatú Villányi bórkostolóra is jutott idő. A szombati ebédet követően ellátogattunk a PTE-n működő 3D központba és vasárnap reggel egy könnyed tavaszi túra is helyet kapott a hétvégi programok sorában.

Köszönjük az előadóknak, hogy elfogadták a felkérést és előadásukkal emelték rendezvényünk színvonalát, díszvendégeinknek és minden résztvevőnek az aktív jelenlétet!

További programjainkról, az aktuális projektekről és feladatkörökről itt olvashatsz bővebben. Tagsági jelentkezés pedig itt.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email