Várunk csapatunkba!

 

A Magyar Rezidens Szövetség fő célja, a rezidensképzést végző orvosok érdekképviselete mellett, egy szélesebb körű támogató szervezet megteremtése, mely rendezvények, összejövetelek és szakmai képzések révén a magyar rezidensek fejlődését, közösségépítését és az egészségügyben dolgozók szociomentális fejlesztését is támogatja.

Szeretettel látunk minden lelkes, tettrekész kollégát, aki hisz abban, hogy lehet jobb az egészségügy, lehet jobb a rezidens képzés!

Az alábbiakban, pontba szedve szeretnénk bemutatni neked projektjeink, valamint azokat a feladatköröket, melyekre nagy szeretettel várjuk jelentkezésedet!

 

Online szakvizsga tétel megbeszélések

A Magyar Rezidens Szövetség elsőként a sebészeti szakképzés esetén, a szakvizsgára való felkészülést segítő tételek megbeszélésére szervez online meetingeket. A sikerre tekintettel szeretnénk programunkat bővíteni és további szakképzések esetén is elindítani.

A sebészeti pilot program keretében a sebészeti tételeket témakörök szerint rendeztük, a témaköröket a különböző régiók, képzőhelyek között felosztottuk és kb. 100 perces időkeretben szervezünk online meetingeket, melyek során az adott témakör tételeit átbeszéljük. Egy szakorvosjelölt felkészül és előadja az adott téma kidolgozott tételeit, melyet a téma grémiumvezető által kijelölt expertje lektorál, szakvizsgaspecifikus megjegyzésekkel egészít ki. A megbeszélések nyitottak minden sebész rezidens számára.

Elöljáróban ennyi, amennyiben programunk felkeltette érdeklődésed, szívesen szerveznél a saját szakképzésed esetén hasonló felkészítő tanfolyamokat, úgy mi tudunk neked ebben segíteni.

 

Közösségi futás, közösségi sportesemények, egészségfejlesztés

A Magyar Rezidens Szövetség kiemelten fontos feladatának tekinti a jövő szakembereinek sport- és egészség affinitásának fejlesztését és egyben közösségfejlesztését. Céljaink között szerepel olyan sport- és szabadidős rendezvények szervezése és külsős események támogatása, amely hozzájárulhat egy egészségtudatos életmód kialakításához. Szeretnénk az egészséges életmódot nem csupán a laikusok, pácienseink felé kommunikálni, hanem példát is mutatni az orvosközösség képviseletében a társadalom előtt.

A fenti törekvéseink első lépéseként a Debreceni Mozaik Med orvosi futóközösséggel együttműködve és tapasztalataikat felhasználva, elindítottuk az MRSZ MedMove futóközösséget. A csoport első programjaként heti rendszerességgel szervezünk közösségi futásokat Budapesten, melyre természetesen minden mozogni vágyót szeretettel várunk. A továbbiakban pedig szeretnénk hasonló futások szervezését támogatni Szegeden és Pécsen is.

Terveink között szerepel több nagyobb szervezésű futóverseny (WizzAir és Spar Maraton, Generali Night Run), illetve más állóképességi vagy vegyes sportversenyek (Balaton Átúszás, Veszprém Spartan Sprint-Super, Gerecse Teljesítménytúra, Mozgás Éjszakája) szervezésének és azon való részvétel támogatása.

Amennyiben érdeklődsz a futás iránt, érzel magadban indíttatást, hogy segítségünkkel és támogatásunkkal hasonló futóeseményeket valósíts meg saját szakképzési régiódban, esetleg más közösségi sportesemény előmozdítását indítványoznád, úgy mindenképp keress meg minket!

 

Mentálhigiénés program

A Magyar Rezidens Szövetség Számára fontos tagjaink szociomentális egészsége. Fontosnak tartjuk, hogy a fokozott terhelés mellett segítsük egymást lelki egyensúlyunk kialakításában és fenntartásában.

Segítségetekkel szeretnénk tagjaink számára minden szakképzési régióban csoportos mentálhigiénés foglalkozásokat elindítani és minél szélesebb körben elérhetővé tenni.

Amennyiben te is átérzed a téma fontosságát, van ötleted miként tudnánk ezt hatékonyan megvalósítani, kérlek ne habozz, jelentkezz nálunk a feladatra!

 

Kulturális programok, rezidens szalon

Keresünk olyan kultúra iránt elkötelezett embereket, akik a szakképzési régióknak megfelelően szívesen szerveznek közös színház/koncert vagy egyéb kulturális esemény látogatásokat kollégáink számára.

Fontosnak tartjuk, hogy eseményeinken mindenki megtalálja a maga érdeklődési körét, és minél több lehetőséget biztosítsunk tagjaink számára a találkozásra. Szeretnénk elősegíteni minden szakképzési régióban két havi, esetleg havi rendszerességgel, olyan rezidens találkozók (Rezidens Szalon) megvalósítását, ahol kötetlenebb formában egy aktuálpolitikai, kulturális vagy egyéb témakört dolgozunk fel és beszélünk meg egy jó pohár bor mellett előadóinkkal, díszvendégeinkkel.

Ha a fenti téma beindította a fantáziád, ne hagyd ki az alkalmat, jelentkezz szervezőnek!

 

Természetesen a fentieken túl számos egyéb területre keresünk lelkes rezidens, orvostanhallgató, vagy fiatal szakorvos jelentkezőket. A teljesség igénye nélkül az alábbiak esetén, vagy ha bármilyen konstruktív, a szervezet működését előmozdító ötleted van, mindenképp várunk lelkes csapatunkba:

        ha úgy érzed van még hova fejlődnünk a hatékonyabb kommunikációs és egyéb marketing feladatainak ellátásában, és tudsz is ebben nekünk jó tanácsokkal szolgálni

        jól értesz a média anyagok gyártásához

        otthonosan mozogsz a pályázatírásban, szponzor keresésben

        szeretnéd kivenni a részed érdekképviseleti, rezidens tájékoztatási feladatokban

        szeretnéd kezedbe venni a sorsod, és ott lenni, részt venni a fontosabb rezidenseket érintő döntéshozatali folyamatokban

Várunk szeretettel csapatunkba! Jelentkezz a rezidens@gmail.com email címen tárgyként feltüntetve érdeklődési köröd, a fenti témák szerint! Leveledben kérlek tüntesd fő képzőhelyed, és a szakképzési régiót is, ahova a szakképzést irányító szakképzési központ szerint tartozol. Amennyiben szeretnél tagként csatlakozni a szervezethez, azt itt teheted meg.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email