Magyar Rezidens Szövetség Rezidensi Konferencia és Vezetőképző hétvége

 Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Magyar Rezidens Szövetség Rezidensi Konferenciája és Vezetőképző hétvégéje. A hétvégén számos rezidens kolléga vett részt, az ország négy szakképzési régiójából. A rendezvényen részt vett Prof. Dr Mátyus László a DE-ÁOK dékánja, Prof. Dr. Ertl Tibor a PTE-ÁOK Szak- és továbbképzésért felelős dékáni megbízottja, illetve Szak- és Továbbképzési Bizottságának elnöke, Dr. Forrai Werling Márta a PTE Szak- és Továbbképzési Központjának igazgatója, Dr. Pál Krisztina a SZTE Szak- és Továbbképzési Osztály vezetője, valamint Baranyi Anikó Anna a Semmelweis Egyetem Szak- és Továbbképzési Központjának igazgatóhelyettese. A Rezidens Szövetség több jelenlegi és jövőbeni együttműködő partnere is emelte az esemény színvonalát jelenlétével, Dr. Hegedűs Tamás a Semmelweis Egyetem Alumni vezetője, Dr. Varga Tamás a MOK Szakorvosjelölti Csoportjának csoportvezetője, valamint a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének delegációja Bencsik Sára elnök vezetésével.

A rendezvény Prof. dr. Kásler Miklós miniszter videó üzenetével került megnyitásra, melyet Baranyi Anikó Anna és Dr. Forrai Werling Márta előadása követett a RENY (rezidens elektronikus nyilvántartási) rendszer széles körű bevezetésével kapcsolatban. Az előadás során a bevezetés alatt álló RENY rendszer közép és hosszútávú terveinek bemutatására (pl. gyakorlati igazolások, képzési tervek, képzőhely akkreditációk, rezidens tagság elektronikus kezelése), valamint bemutatásra került a RENY rendszer kézikönyve és youtube csatornája, ahol a felhasználást megkönnyítő oktató anyagok érhetőek el.

Ezt követően Dr. Maróti Péter tartott előadást a Magyarországi szimulációs oktatási hálózatról és szerepéről a rezidensképzésben. A rendezvény folytatásában Szigeti Szilárd vezetésével hallhattunk előadást a Marketing tevékenységek szerepéről az egészségügyben, melyet Dr. Illésy Lóránt Prevenciós célú közösségépítés orvosként és Dr. Veréb Fanni MRSZ közösségépítés című előadásai követtek. A rendezvény záró eseménye az országos küldöttgyűlés volt, ahol sor került az éves tisztújításra. A 2021/22 évben a Magyar Rezidens Szövetség elnökeként Dr. Báthori Gergő folytatja munkáját, a szövetség általános alelnökeként Dr. Illésy Lóránt, gazdasági alelnökeként pedig Dr. Bartha Áron kezdi meg munkáját a szövetségben. Az elnök és elnökség célja a következő évben egy kiterjedtebb vezető rezidensi hálózat létrehozása, melynek alapjait a kompetencia alapú képzés, elektronikus nyilvántartási rendszer és az önszerveződésen alapúló aktív részvétel adja. Folytatnák a régiós szervezetek megerősítését, egy stabil belső struktúra megteremtését, ennek érdekében hangsúlyosabban kapnának szerepet a szervezetben olyan közösségépítő és szervezetfejlesztő események, amelyek során lehetőséget teremtünk egyéni és közösségi szervezeti célok kitűzésére, a közösségi szerepvállalás erősítésére, valamint működőképes, pontos tervek kidolgozására.

A részletes elnöki pályázatot itt találjátok.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email