Lakhatási Pályázat – In Memoriam Dr. Biró Éva Alapítvány

Az In Memoriam Dr. Biró Éva Alapítvány együttműködve a Magyar Rezidens Szövetséggel,
Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezettel és a Magyar Kórházszövetséggel pályázatot ír ki.

Pályázat célja: A hazai munkavállalásuk elősegítése érdekében egyes nehéz élethelyzetben lévő és/vagy szociálisan rászoruló szakorvosjelöltek (rezidensek) és diplomás egészségügyi dolgozók tartós – akár több évre szóló – vagy átmeneti jellegű lakhatásának biztosítása tíz fő elhelyezésére szolgáló ingatlanban. Házasok, tartós párkapcsolatban lévők is pályázhatnak, erre három szoba áll rendelkezésre. Ezzel együtt fontos, hogy nem pusztán szobabérlést kínálunk, hanem együtt élő és együttműködő lakóközösséghez tartozás lehetőségét. Célunk, hogy az otthonuktól távol lévő fiatalok jó minőségű életfeltételekhez jussanak, ami fizikai és egyben társas környezetet is jelent.

Mit biztosít az Alapítvány?
A Libegő környékén, a XII. kerület Zugligeti úton található, 7 szobás, 4 szintes, 4x-es komfort fokozatú ősfás 970 nm kerttel rendelkező ingatlant, szaunával, 9×4 méteres, fűthető kerti medencével. Földszinten tágas nappali, konyha és étkező, terasz kert kapcsolattal. A ház klímával ellátott. Közlekedése: Széll Kálmán térről 5-10 perc, éjszakai járat is van. Lakhatási költségek: az adott személyre eső rezsi és fenntartási költségek (25-35-45 eFt/fő/hó szobák nagyságtól, elhelyezkedésétől függően).

Mit vár el az Alapítvány?

Olyanok jelentkezését várjuk, akik szívesen vállalják, hogy közösségben élnek, hogy osztoznak a közös terekben, örömökben, nehézségekben és a feladatokban is lakótársaikkal. A kisközösséget ez esetben úgy értelmezzük, mint egy kibővített család, amelynek tagjai ismerik és támogatják egymást, szívesen töltenek együtt időt a mindennapokban és a szabad idejükben.

Mit jelent ez a mindennapokban: feladatmegosztásokban (ház és kerttakarítás, vásárlás, szervezés, koordinálás stb.) való részvétel, alkalmanként közös vacsora, játék, beszélgetés, kirándulás, grillezés, ünneplés. Rendszeres időközönként közösségi, illetve nyílt napot tartunk, melyek a lakóközösség tagjainak aktív részvételével valósul meg. Lakóközösségünknek vannak kialakult szokásai, melyet egy házirendben rögzítettünk. Kérjük, ezt mindenki ismerje meg még a jelentkezés előtt, mert ez adja az együtt élés alapjait. Ennek betartását kérjük mindenkitől.

Házirend: https://biroalapitvany.weebly.com/dokumentumok.html

Mint látható a közösségvállalás fontos elvárás. Ezek megnyilvánulási felületinek tekintjük a mások iránti érdeklődést, a segítőkészséget, a közösségi feladatokban, a közös események szervezésében való részvételt, a figyelmes együttélést, a türelmet és a nyílt kommunikációt egymás, valamint az alapítvány felé.

„Itt csak az van egyedül, akinek erre épp igénye van”

Írásos jelentkezés formai és tartalmi követelményei: 

  •  személyes adatok (név, lakcím, születési hely és idő, édesanyja születési neve) fényképes önéletrajz, jelenlegi munkahely
  •  nehéz élethelyzet (anyagi/családi/szociális helyzet, egészségi probléma stb.) bemutatása
  •  röviden, hogyan képzeli el a kisközösségi formában való együttélést, mit gondol, mi nehezíti leginkább egy lakóközösség életét, lakott-e korábban kortárs közösségben
    egyedül vagy párban jelentkezik
  •  előny jelent az egyetemi évek alatt végzett kutatómunka, a tudományos/szociális/egészségügyi profilú szervezetben végzett önkéntes feladatvállalás
  •  nyilatkozat a pályázatban kiírt feltételek elfogadásáról

Pályázat beadásának módja: on-line
Beadási határidő: 2022. augusztus 15.

Benyújtási cím:

e-mail: biroalapitvany@gmail.com
telefon: 06-20-3988-753

Honlap: https://biroalapitvany.weebly.com/
Facebook: https://www.facebook.com/biroalapitvany/
Videó: https://youtu.be/9TFbgSqPYZ8

Pályázat elbírálásának módja:
Írásos jelentkezés és személyes meghallgatás alapján dönt a Kuratórium.

Személyes meghallgatás időpontja: 2022. augusztus 17-18. előzetes egyeztetés alapján
Pályázat elbírálásának határideje: 2022. augusztus 25.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email